.Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην ΕΕ


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο δράσης για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στην ΕΕ. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει μια συνολική δέσμη μέτρων, για το παρόν και το μέλλον, και αποσκοπεί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, να βοηθήσει τα κράτη -μέλη να διαφυλάξουν τις φορολογικές βάσεις τους και να ανακτήσουν δισεκατομμύρια ευρώ που τους οφείλονται νομίμως. 

Ως ένα πρώτο άμεσο μέτρο, η Επιτροπή ενέκρινε επίσης σήμερα δύο συστάσεις, προκειμένου να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να αναλάβουν άμεση και συντονισμένη δράση όσον αφορά συγκεκριμένα επείγοντα προβλήματα. 

Η πρώτη σύσταση προβλέπει μια ισχυρή στάση της ΕΕ έναντι των φορολογικών παραδείσων. 

Η δεύτερη σύσταση αφορά τον επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό. Προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση των νομικών τεχνικών λεπτομερειών και των «παραθύρων», που ορισμένες εταιρείες εκμεταλλεύονται για να αποφύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. 

Άλλες πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο σημερινό σχέδιο δράσης, περιλαμβάνουν την εκπόνηση κώδικα φορολογουμένων, την καθιέρωση αριθμού φορολογικού μητρώου ΕΕ, την επανεξέταση των διατάξεων βασικών οδηγιών της ΕΕ κατά των καταχρήσεων και τη θέσπιση κοινών κατευθυντηρίων γραμμών για τον εντοπισμό των χρηματικών ροών. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.