.Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Με ψήφους 167 κατά, έναντι 119 υπέρ, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, επί συνόλου 286 βουλευτών. Την πρόταση υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. 
Κατά τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Κατά τη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για συνωμοσία της σιωπής και της συγκάλυψης, απευθυνόμενος στην συγκυβέρνηση, και απέδωσε την άρνηση των τριών κομμάτων να στηρίξουν την πρόταση του κόμματός του σε φόβο. 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε γκρίζα την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι απουσίαζε από τη διαπραγμάτευση και τον Αντώνη Σαμαρά ότι θριαμβολογεί στο διαδίκτυο και δεν παρουσιάζεται στη Βουλή. 

«Με τις εισηγήσεις του κυρίου Τσίπρα θα γινόμασταν Αλβανία του Χότζα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών. Χαρακτήρισε δε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απλά τσαμπουκάδες, που, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, δεν χωράνε στους ευρωπαϊκούς πολιτικούς συσχετισμούς. 

Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για τζογάρισμα από διεθνή κέντρα που στοχοποιούν την Ελλάδα, με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη να τον κατηγορεί ότι διανθίζει τις ομιλίες του με ατάκες τύπου Τζέιμς Μποντ. 
«Η ΔΗΜΑΡ θα αναζητήσει την αλήθεια για τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου, όχι στη βάση των προτάσεων για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που εξυπηρετούν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, 
αλλά στη θεσμική λειτουργία που έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη και η σχετική δικογραφία έχει αποσταλεί στη Βουλή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.  
Υπέρ της εξεταστικής, αλλά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτόξευσε η Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τον ότι γελοιοποιεί το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.