.«Ισχυρό μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ»


«Ευεργετικά» για την πορεία της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή μιας καθαρής εθνικής στρατηγικής, αλλά και για τη φυσιογνωμία και την προοπτική της παράταξης, υποστηρίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ ότι θα λειτουργήσει «η απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το βράδυ η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την έγκριση του πακέτου των μέτρων».
Οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους κάνουν λόγο για «καθαρή, θαρραλέα, συνεπή και έντιμη στάση», που εκτιμούν ότι «θα εκτιμηθεί τελικά από τους πολίτες, σε αντίθεση με αντιφατικές ή υποκριτικές, επαμφοτερίζουσες ή «ενδιάμεσες» θέσεις που δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και στο τεράστιο κόστος που έχει ήδη καταβάλει το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης».
Επιπλέον, εκτιμούν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά ματαιοπονούν», όπως είχε δηλώσει χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις, ενώ κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης «που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της ΚΟ».
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ασκούν κριτική στη στάση της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ με την καθαρή απόφασή του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ».
Συνεχίζοντας την κριτική, επισημαίνουν ότι για το ΠΑΣΟΚ οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά δεν έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλες που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος και προσθέτουν ότι «η τελική στάση απέναντι στο πακέτο, είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας».
Στο ίδιο πλαίσιο, στην Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν συνεπώς ως «προφανές» ότι η ΔΗΜΑΡ «εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα», συμπληρώνοντας ότι «διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.