.Μανιτάκης: Μετακινήσεις κι όχι απολύσεις


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με θέμα τις απολύσεις στο δημόσιο. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, έκανε λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς όπως είπε «το υπουργείο με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι». 
Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα σημείωμα του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα περισσέψουν από τη διαδικασία αναδιοργάνωσης του Κράτους μπαίνει το υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Ο σκοπός τους, αναφέρει το σημείωμα, είναι να καλύψουν θέσεις σε άλλους φορείς κι οργανισμούς του Δημοσίου που εμφανίζουν κενά. 
Είναι υποχρεωτικές και θα αφορούν εργαζόμενους που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Εάν ο εργαζόμενος δεν δεχθεί την μετακίνηση θα απολύεται. Το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε φορείς ή οργανισμούς όπου αυτή η κατηγορία εργαζομένων είναι μικρότερη του 10% ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία τους και αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι αποκλειστικά απόφοιτοι Γενικού ή Τεχνικού Λυκείου και καλύπτουν θέσεις γραφείου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.