.Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα


Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας και ο Μπενιαμίν Nετανιάχου δηλώνει έτοιμος για "σοβαρή κλιμάκωση των επιχειρήσεων".

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν ακόμα και νήπια, όπως το 18 μηνών βρέφος το οποίο σκοτώθηκε το πρωί στο κέντρο της πόλης. 

Επίσης, ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές ενώ 17 τραυματίστηκαν.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε καταυλισμό προσφύγων.

Επίσης, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο "Russia Today" ανακοίνωσε ότι τα γραφεία του αραβόφωνου τμηματός του στη Γάζα καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινή επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε τον τραυματισμό κανενός από την ομάδα των εργαζομένων εκεί.

Νωρίτερα, οι σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ ενώ ο στρατός ανακοίνωσε την αναχαίτιση δύο ρουκετών τις οποίες εκτόξευσε η Χαμάς.

Ένοπλοι της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δύο ιρανικές ρουκέτες τύπου Fajr-5 εναντίον της εμπορικής πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες χαιρέτισε τις "προσπάθειες" του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι "να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός", κατηγόρησε όμως τη Χαμάς ότι έως τώρα έχει απορρίψει την πρότασή του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας με την προϋπόθεση όμως ότι όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα θα σταματήσουν τα πυρά τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την Ταϊλάνδη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του", εκτιμώντας ότι το "γεγονός που επιτάχυνε" τη δημιουργία της κρίσης ήταν οι ρίψεις πυραύλων από τη Χαμάς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.