.Από γκάφα σε γκάφα...

Επική γκάφα; Ανικανότητα; Ασυνεννοησία ή μήπως όλα αυτά μαζί; Η υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ που ανακοίνωνε ύφεση την ώρα που ο Τσίπρας πανηγύριζε για ανάπτυξη στο υπουργικό συμβούλιο θα μπορούσε να επιβεβαιώνει ότι έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε στο χαβαλέ, όπως κάνουν στα social media ή όπως όταν ο Τσίπρας έλεγε για τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη.
Όμως, η γκάφα αυτή είναι πολύ σοβαρή και αποκαλύπτει ότι συμβαίνουν κι άλλα περίεργα πράγματα. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μία ημέρα μετά η ΕΛΣΤΑΤ που είχε βγάλει ότι η χώρα είναι σε ύφεση, έστω και οριακή της τάξης του 0,1%, η ίδια ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωνε ότι τελικά το ΑΕΠ δεν έπεσε ξανά σε ύφεση αλλά ήταν... μηδέν. Ούτε ανάπτυξη, ούτε ύφεση δηλαδή και μέσα σε 24 ώρες βρέθηκαν περί τα 175 εκατ. ευρώ και τελικά η κυβέρνηση δεν εξευτελίστηκε τόσο πολύ, παρά το γεγονός ότι έπεσε έξω αφού προέβλεπε ανάπτυξη 0,3% και το διατυμπάνιζε και ο Τσίπρας.
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπήρξε κάποια κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξάρτητη στατιστική αρχή και «διορθώθηκαν» τα νούμερα προκειμένου στην κυβέρνηση να μην αποδειχθούν εντελώς... «νούμερα».
Πάμε παρακάτω. Χθες ο Τζανακόπουλος με οργισμένο -φανερά- ύφος όταν τον ρώτησαν αν ήξερε ο Τσακαλώτος για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είπε «ρωτήστε τον υπουργό, εγώ δεν ξέρω αν ήξερε». Όταν τον ρώτησαν όμως για το αν ήξερε ο Τσίπρας απάντησε όλος χαρά ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και κάνει τη δουλειά της. Κι εδώ έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη. Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα ανακοινώσεων. Πότε δηλαδή θα βγάλει στοιχεία για το ΑΕΠ, πότε για το ένα τρίμηνο, πότε για το άλλο και πότε θα κάνει αναθεώρηση. Η κυβέρνηση, το Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών και κάθε ενδιαφερόμενος, ήξεραν ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα ανέλυε το όραμά του για την Ελλάδα σε ανάπτυξη η ΕΛΣΤΑΤ θα έκανε ανακοινώσεις.
Να δεχθούμε ότι δεν ήξεραν στην κυβέρνηση ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα είναι αρνητικές; Όχι. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα διέλαθε της προσοχής, τουλάχιστον των οικονομικών υπουργών ή των συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα, όπως π.χ. του Δημήτρη Λιάκου που είναι στο Μαξίμου. Και είναι αδιανόητο να έχει γράψει κάποιος την ομιλία του πρωθυπουργού και να μην έχει κρατήσει μια... πισινή όταν ξέρει ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα έβγαζε ανακοίνωση.
Κάποιος ή κάποιοι γελοιοποίησαν τον Τσίπρα και ο ίδιος γελοιοποιήθηκε μόνος του.
Όμως, η αστειότητα της υπόθεσης συνεχίζεται. Η κυβέρνηση μετά το πατατράκ με την ύφεση διέρρεε ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα στοιχεία της αναθεώρησης τον... Απρίλιο και μετά να κάνουμε κριτική».
Αδιόρθωτοι όπως είναι δεν διάβαζαν την ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ ότι η επόμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2016 θα γίνει... τον Οκτώβριο του 2017 κι όχι τον Απρίλιο. Εκείνο το μήνα απλά η Eurostat θα κάνει ανακοινώσεις για το ελληνικό ΑΕΠ και το πλεόνασμα που, όμως, θα βασίζονται στα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες και προχθές η ΕΛΣΤΑΤ. Ακόμη και σ' αυτό αδιάβαστοι πιάστηκαν και ανίκανοι.

Και περιμένουμε από τους Τσίπρες, Τσακαλώτους, Χουλιαράκηδες να σώσουν την οικονομία. Το τρίο της γκάφας που δεν έχει κανένα προηγούμενο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.