.Δέκα Πιτσιόρλες θέλει ο Τσίπρας

Πρώτος ο Πρωθυπουργός - προχτές - στο υπουργικό συμβούλιο, τώρα και οι υπουργοί ένας - ένας βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και επιχειρούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτόματης ενεργοποίησης του περίφημου "κόφτη" δημοσίων δαπανών. Στόχος να καταδειχθεί η μεγάλη - δήθεν - επιτυχία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές που "έκλεισε" με μέτρα 5,4 δις. ευρώ ενώ απετράπη η νομοθέτηση πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ ως το 2018.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup ο "κόφτης" θα ενεργοποιείται αυτόματα εάν η χώρα δεν καταφέρει να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί: 0,5% του ΑΕΠ το 2016, (δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ), 1,7% του ΑΕΠ το 2017 (δηλαδή,σχεδόν 3 δισ. ευρώ) και 3,5% του ΑΕΠ το 2018 (δηλαδή σχεδόν 6,5 δισ. ευρώ)!

Ωστόσο, τα πλεονάσματα αυτά (ιδιαίτερα του 2017 και 18) είναι σχεδόν ανέφικτα για οποιαδήποτε αναπτυγμένη οικονομία, πόσο μάλλον εάν η κυβέρνηση της χώρας είναι φοβική απέναντι στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, και τις επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να αντιλαμβάνεται - θεωρητικά τουλάχιστον - ότι για να πετύχει τους υπεραισιόδοξους δημοσιονομικούς στόχους απαιτείται αλλαγή στρατηγικής που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη.

Γι αυτό στο υπουργικό συμβούλιο είπε - πολύ σωστά - ότι βασικός στόχος από δω και πέρα είναι «να υπάρξει πλούτος, να υπάρξει ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να υπάρξουν δουλειές».  Και ότι προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις και να ολοκληρώσει τάχιστα τα μεγάλα έργα.

Και να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς όλες τις ιδιωτικοποιήσεις,θα προσέθετα εγώ - αλλά όχι ο Πρωθυπουργός. Γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να γίνουν ο σημαντικότερος αναπτυξιακός επιταχυντής της χώρας αφού φέρνουν γρήγορα ζεστό χρήμα από το εξωτερικό - δισεκατομμύρια ευρώ - και βοηθούν στον εκσυγχρονισμό όλων των υπό κατάρρευση σήμερα υποδομών δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Όμως οι ιδιωτικοποιήσεις εξακολουθούν να αποτελούν θέμα ταμπού για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό εξάλλου και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ανοιχτόμυαλος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, έχει μετατραπεί επανειλημμένως σε σάκο του μποξ από τους υπουργούς

Αποκορύφωμα η πρόσφατη ανοίκεια επίθεση εναντίον του από τον πρωτοκλασάτο κ. Σκουρλέτη ο οποίος είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι λανθασμένη επιλογή του Πρωθυπουργού, λειτουργεί εξωθεσμικά και εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις αυτόνομα.

Ωστόσο αν ο Πιτσιόρλας κατηγορείται ότι εφαρμόζει το δικό του πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων,εάν η Eldorado Gold αντιμετωπίζεται επί μήνες από τον έναν υπουργό ως ο εχθρός της Ελλάδος και του περιβάλλοντος,εάν ο άλλος υπουργός προσπαθεί να ρίξει την μεγαλύτερη ξένη επένδυση της Cosco στη θάλασσα,ο τρίτος υπουργός υπογράφει «με πόνο» την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στην Fraport, 

ενώ ο τέταρτος υπουργός θεωρεί ότι η ανοικοδόμηση του Ελληνικού για την δημιουργία ενός θαλάσσιου μετώπου δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας είναι φανερό ότι όσα λέει ο κ. Τσίπρας με τόση θέρμη για τον νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό της κυβέρνησης είναι μια τρύπα στο νερό.


Τo' χούμε πει,δεκάδες φορές. Αν η κυβέρνηση δεν ξεπεράσει τον εαυτό της. Αν ο κ. Τσίπρας δεν απομυθοποιήσει τον Μαδούρο, τον Τσάβες και τον Μοράλες και δεν σπεύσει να μιμηθεί το παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Πολωνίας ή της Κύπρου, εάν δεν βρεθούν δέκα Πιτσιόρλες σε όλα τα σημαντικά υπουργεία όχι μόνο θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης" με νέες επιβαρύνσεις σε όλη την κοινωνία αλλά και η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει με βήμα σημειωτόν. Το συμπιεσμένο ελατήριο δεν θα απελευθερωθεί ποτέ!

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.