Υπολείμματα
παρασιτοκτόνων εντοπίζονται σχεδόν στα μισά τρόφιμα που καταναλώνονται στην
Ευρώπη, όμως στην πλειονότητά τους είναι εντός των νομίμων ορίων και πιθανόν
δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή
Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Λαμβάνοντας υπόψη της αναλύσεις που έγιναν το
2013 με στόχο να ελεγχθεί αν εντοπίζονται 685 είδη παρασιτοκτόνων σε ένα δείγμα
81.000 φρούτων και λαχανικών, κατεργασμένων τροφίμων και κρασιών, η EFSA
κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 45% των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ευρώπη
περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόν... περισσότερα »