.Εκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης στο Δήμο Ζωγράφου


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού
του Δήμου Ζωγράφου, σας προσκαλούν
στην έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης των:

Γκιόκα Ευγενία, Ζόλκου Παναγιώτα, Γκιόκα Παναγιώτα, Σομαράκη Στέλλα, Κακάζη Γαλανή, Δεληγιάννη Ελένη, Πάτρου Φωτεινή, Ασούτη Βαγγελία, Πετσινού Πηνελόπη, Πεφάνη Ράνια, Μακρή Μυρτώ, Λαμπροπούλου Νάνσυ, Θαλασσινού Μαρία, MelisPetra, Γκατσάκου Χριστίνα, Βαλασσοπούλου Σταυρούλα, Πολίτης Ηλίας, Τζούμα Εφη, Σπυρόπουλος Κυριάκος, Μακρυγιάννη Χριστίνα, Βιδάλη Μαρία
                         
                               Εγκαίνια:Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00 μ.μ.
                                       Διάρκεια έκθεσης:10-17 Φεβρουαρίου 2013

Την Τρίτη 12/02/2013 και Τετάρτη 13/02/2013, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια χειροτεχνίας που αφορούν ενήλικες.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ



στον Εκθεσιακό χώρο του ΝΠΔΔ βίλα Βουγά,
( Γ. Ζωγράφου 17, 7η Στάση Ν. Ζωγράφου, τηλ. 210-7751951 )


Ημέρες & ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα έως Παρασκευή
17.00-21.00
Σάββατο, Κυριακή
12.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Η εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή του 3ου


Στην άμεση ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής ο 3ος, τονίζοντας ότι για την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία απαιτείται προσπάθεια από κάθε φορέα.
Διαβάστε μέρος του άρθρου του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»:

«Όλοι συμφωνούν ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως δεν διατάσσεται, δεν επιβάλλεται, δεν θεσμοθετείται. Δημιουργείται μόνο με προσπάθεια, σκληρή και συστηματική. Και κυρίως προσπάθεια στοχευμένη που λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα.

Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα; Οτι δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον σε ένα κρατικοκεντρικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Οτι η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση, οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους. 

Και ότι το παραγόμενο εθνικό προϊόν απλούστατα δεν φθάνει. Άρα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παράγουμε περισσότερο και να εισρεύσουν στη χώρα μας χρήματα από το εξωτερικό.

Η μόνη στρατηγική που μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης είναι η ρεαλιστική και εθνικά υπεύθυνη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις».

.Αλαβάνος: «Kίνημα για έξοδο από το ευρώ»


Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του ότι «Η χώρα είναι νεκρή, το μόνο ζωντανό σε αυτόν τον τόπο είναι το Μνημόνιο», ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι «αργά, ίσως και δύσκολα, κάτι καινούργιο γεννιέται».
Διαβάστε μέρος της συνέντευξής του που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής»:

Έπειτα από οκτώ μήνες διακυβέρνησης από την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, πώς αποτιμάτε την πορεία της χώρας; Θεωρείτε ότι διαμορφώνονται συνθήκες σταθεροποίησης με την παραμονή στην ευρωζώνη και πιστεύετε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάκαμψης και σε τι βάθος χρόνου;

Δεν χρειάζεται καν η δική μου γνώμη. Το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει το αδιέξοδο και το ανέφικτο του προγράμματος και γι' αυτό έχει θέσει και το θέμα της περικοπής των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Τα στοιχεία για τη συνεχόμενη πτώση του ΑΕΠ και την αλματώδη αύξηση της ανεργίας δείχνουν μια από τις πιο σκληρές υφέσεις σε ανεπτυγμένη χώρα τον τελευταίο αιώνα. Για ανάκαμψη θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε μόνο εκτός ευρωζώνης. Η προχθεσινή φωτογραφία με τη δωρεάν διανομή τροφίμων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε το γύρο του κόσμου, όπως παλιότερα οι φωτογραφίες από το λιμό της Αιθιοπίας. Αξίζει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, αποδέχεται ως στρατηγικό στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο «είναι νεκρό». Υπάρχει, κατά την άποψή σας, πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή από τα υπάρχοντα κόμματα;
Η χώρα είναι νεκρή. Και το μόνο ζωντανό σε αυτόν τον τόπο είναι το Μνημόνιο. Δεν είναι πια ένα χαρτί με διαταγές που θα μπορούσε να το σκίσει κανείς. 

Είναι η πραγματικότητα μιας ανεργίας που πλησιάζει ποσοστά της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που έφερε τον Χίτλερ, μιας εκτεταμένης φτώχειας ακόμα και πείνας. Δεν έχουν καμία σημασία πια οι εισαγγελικές κορόνες ενάντια στο Μνημόνιο. Αυτό που έχει σημασία είναι το άλλο σχέδιο, το Σχέδιο Β΄, που θα αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να ανασυγκροτεί παραγωγικά τον τόπο.

Ποια είναι η άποψή σας για τις τελευταίες διεθνείς επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία και τις ΗΠΑ; Θεωρείτε ότι ενισχύουν την «κυβερνησιμότητα» αυτού του χώρου; Συμμερίζεστε την κριτική που ασκούν ορισμένοι στον κ. Τσίπρα περί «στροφής» στην πολιτική του έναντι τουΜνημονίου;

Εντελώς διαφορετικά πράγματα με απασχολούν για την εξωτερική μας πολιτική. Πώς μπορούμε να προμηθευτούμε με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους πετρέλαιο από το Ιράν, όπως κάνει η Τουρκία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, ενώ εμάς μας το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε, από οικονομικής άποψης, την αγωνία της Ρωσίας να έχει κάποιες φίλες χώρες στο μεσογειακό χώρο, όταν χάνει το μόνο στήριγμα που της είχε απομείνει, τη Συρία; 

Με ποιον τρόπο μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που ήταν πριν από λίγες δεκαετίες, χώρα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, και έχει ακυρώσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ερωτήματα που οι απαντήσεις τους δεν ευνοούν το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά τον τόπο και το λαό.

Έχετε αναφερθεί κατ' επανάληψη στην ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου για την προετοιμασία της χώρας για έξοδο από το ευρώ. Υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις, πλην του ΚΚΕ, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου;

Κι αν δεν υπάρχουν, πρέπει να βρεθούν. Και θα βρεθούν. Θεωρώ ότι η εκστρατεία φόβου της κυβέρνησης, όπου συμμετέχει δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση, με το αξίωμα «αποχώρηση από το ευρώ σημαίνει εθνική καταστροφή» έχει φτάσει στα όριά της. 

Νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν γνωρίζει καν τη δραχμή, το συζητούν. Εργαζόμενοι σε εξαγωγικές επιχειρήσεις ή τον τουρισμό το συζητούν. Αξιόλογοι πανεπιστημιακοί προχωρούν τις μελέτες τους. Για μια ακόμη φορά η κοινωνία βρίσκεται μπροστά από την πολιτική.

.Αλλάζει όψη η Αθήνα – Ποια έργα μπαίνουν στην τελική φάση


Όλο και πιο κοντά έρχεται το «άνοιγμα» της Αθήνας στη θάλασσα μέσω της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, με διάφορα έργα πνοής και πολιτισμού.

Τα βασικότερα, από αυτά που εντάσσονται στο χρονικό πλαίσιο 2014-2017, είναι: η επέκταση του μετρό στον Πειραιά, η μετατροπή του παλιού εργοστασίου του Φιξ σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο χώρο του παλιού ιπποδρόμου και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με κύριο άξονα την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα πεζοδρομηθεί.

Όπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, υπεγράφη το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίσει τις χρήσεις γης στο φαληρικό όρμο και στάλθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προδικαστικό έλεγχο.

Παράλληλα, η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει μπει στην τελική της φάση και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, ο χώρος στο δέλτα του Φαλήρου, θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα μετατοπιστεί και σε ορισμένα τμήματα θα υπογειοποιηθεί, ενώ τρεις δρόμοι του δήμου Μοσχάτου θα επεκταθούν με τη μορφή προβλήτας στη θάλασσα.

Όσο για το κέντρο της πρωτεύουσας, στο τέλος του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ωνάση, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μελετών και η κατασκευή που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.