.Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.«Περιμένω η Γερμανία να ξεπληρώσει το χρέος της»


Να ξεπληρώσει το χρέος της περιμένει από τη Γερμανία ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ζητήσει καμία συνάντηση από τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Γλέζος εκφράζει την άποψη ότι «η συνάντηση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο αποσκοπούσε στο να διερευνηθεί αν κατέχουμε το θέμα γύρω από τις γερμανικές αποζημιώσεις , εάν υπάρχουν στοιχεία, εάν διαθέτουμε ντοκουμέντα. Αν είμαστε δηλαδή γνώστες του θέματος».

Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο η συνάντηση να έγινε και για πολιτικούς λόγους του κ. Ράιχενμπαχ επειδή ανήκει στο SPD, λόγω της αντιπαλότητας με τους Χριστιανοδημοκράτες. 

Η συνάντηση των δύο έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος ζήτησε έγγραφα και αποδείξεις και σάστισε όταν άκουσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του αναφέρει ότι το συνολικό ποσό των γερμανικών οφειλών ανέρχεται σε 108 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι τόκοι.

.Ο Γ. Ραγκούσης διαφωνεί με τον Α. Λοβέρδο για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης


 Η προσφυγή στον ευρωπαϊκό τριμερή  μηχανισμό στήριξης δεν έγινε εξαιτίας κάποιου σχεδίου του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας, για την οποία τις ευθύνες επιρρίπτει στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, διαφωνώντας πλήρως με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε  στη δημόσια τηλεόραση ότι ο ίδιος, μαζί με τον κ. Ραγκούση και την κ. Διαμαντοπούλου, είχε διαφωνήσει με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. 

Ο κ. Ραγκούσης διευκρινίζει ότι είχε διαφωνήσει με την προσφυγή της χώρας αποκλειστικά στο ΔΝΤ, αλλά όχι στον τριμερή μηχανισμό. Και προσθέτει πως ήταν και παραμένει σύμφωνος με την προσφυγή αυτή, θεωρώντας ότι είναι η μοναδική εφικτή λύση για τη χώρα. 

Τονίζει, μάλιστα, συμφωνώντας με την ανακοίνωση του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου, ότι οι κ. Σαμαράς και Κουβέλης «πιστοποίησαν με τη στάση τους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την πατρίδα». 

.Μ. Μόντι: Ας πάρουμε την Ιταλία από τα χέρια των ανάξιων


Ο Μάριο Μόντι σε σημερινή  συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», παραλληλίζει, και πάλι, την κατάσταση της χώρας του με εκείνη της Ελλάδας.

«Διαπιστώνουμε ότι, χάρη στην θυσία των Ιταλών, υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τα επιτόκια, τις εξαγωγές, τα ομόλογα του δημοσίου.

 Πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα είχε συμβεί,όμως, αν οι αποφάσεις  αυτές δεν είχαν ληφθεί  και είχαμε βρεθεί στην θέση των Ελλήνων», δηλώνει ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Για το λόγο αυτό-προσθέτει- θα συνεχίσω να  αναφέρω και στις δημόσιες ομιλίες μου ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα μας  να  ξαναπέσει στα χέρια των ανάξιων εκείνων  που την οδήγησαν στην κατάσταση του Νοεμβρίου του 2011».

Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, «τώρα, που ξεπεράσθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να γίνει αναφορά σε μια βαθμιαία μείωση των φόρων, χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις, που δεν θα μπορέσουν, στην συνέχεια, να τηρηθούν».

.Ι. Βρούτσης: "Επιβεβλημένη η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος"


Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών φορέων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι θεωρεί «αναγκαία την τελική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μετατραπεί σε ένα υγιές άθροισμα ενιαίων κανόνων», τονίζοντας όμως ότι, «αυτό θα γίνει αφού προηγηθεί καταγραφή, μελέτη και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς». 

Σημείωσε επίσης, ότι η αναμόρφωση αυτή είναι επιβεβλημένη προκειμένου να εμπεδωθεί «αίσθημα δικαιοσύνης αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος». «Είναι αυτό που χρωστάμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης».

Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών φορέων και υποστήριξε, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι ένα άθροισμα εξαιρέσεων και στρεβλώσεων».

«Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, το σύστημα παραμένει δαιδαλώδες, κατακερματισμένο, με διαφορετικές ταχύτητες και ανισότητες. Ακόμα και σήμερα για παράδειγμα, διατηρούνται περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και 60 διαφορετικοί κλάδοι ασφάλισης. 

Με μια λέξη: Λαβύρινθος, που έχει ως συνέπεια, διοικητικό και οικονομικό κόστος για τον έλληνα πολίτη και συνταξιούχο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι δε θα χρειαστεί καμιά περαιτέρω παρέμβαση στα εργασιακά, δεδομένου ότι «το ίδιο το ΔΝΤ δεν προτείνει κάτι καινούργιο, δεν προβάλλει κάποιο νέο αίτημα» 

ενώ αναφερόμενος στο μηχανισμό του κατώτατου μισθού, που έχει ήδη νομοθετηθεί σημείωσε ότι «θα αξιολογηθεί το Α΄ τρίμηνο του 2014, ως προς την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.